TV show
9

Jayne Torvill i Christopher Dean najavili povratak na ledenu scenu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Britanski par u umjetničkom klizanju, Jayne Torvill i Christopher Dean, koji su 1984. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu osvojili zlatnu medalju sa najboljim ocjenama, najavili su povratak na scenu. Njih dvoje pristali su učestvovati u novoj sezoni britanskog TV showa "Dancing on Ice" (Ples na ledu).

Početkom 2018. godine počet će nova sezona popularnog takmičenja "Dancing on Ice" u kojoj će učestvovati Jayne Torvill i Christopher Dean. Prošla serija takmičenja završena je 2014. godine, a pobjedu su odnijeli Ray Quinn i Maria Filippov.

Nakon završetka showa Jayne Torvill i Christopher Dean pozdravili su se sa publikom poručujuću kako su voljeli svaku minutu plesanja na ledu te da im je bio pravi užitak učestvovati u jednoj od najpopularnijih britanskim emisija.

Javnost je tada bila uvjerena kako su se Torvill i Dean definitivno oprostili od plesanja na ledu, no od toga izgleda nema ništa. Njih dvoje na samom kraju 2017. godine najavili su ponovno vraćanje na scenu.

Na pitanje zbog čega su promijenili odluku Jayne Torvill je kazala kako su propustili mogućnost nastavka takmičenja dok je Christopher Dean jednostavno dodao da se vraćaju na led zbog toga što to vole.

Podsjećamo, legendarni britanski par je 1984. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu izveo najbolje ocjenjeni nastup u historiji umjetničkog klizanja, plesnu tačku "Bolero", remek-djelo kompozitora Mauricea Ravela.

Tog 14. februara Torvill i Dean svoj su nastup završili ležeći na sarajevskom ledu, publika na nogama, a sudije su paru iz Nottinghama, rodnog grada Robina Hooda, dodijelile 12 od 18 mogućih ocjena 6.0 uz sve "šestice" za umjetnički dojam. Britanski par tog je dana zlatnim slovima ispisao stranice sportske historije, nastupom koji je do danas ostao neprevaziđen.

Njih dvoje su 2014. godine na 30. godišnjicu od održavanja Zimskim olimpijskih igara u Sarajevu ponovo u Zetri zaplesali "Bolero".