Film/TV
0

Javno izvinjenje "Kramera" zbog rasističkih primjedbi

Sarajevo-x.com
Dva tamnoputa muškarca, koje je svojim rasističkim komentarima, prilikom nastupa u jednom klubu, uvrijedio komičar Michael Richards, poznat kao "Kramer" u kultnoj seriji "Seinfeld", zahtijevaju lično izvinjenje,a možda i određeni novčani iznos.

Frank McBride i Kyle Doss su stigli u hollywoodski klub "Laugh Factory" u društvu još 15-ak osoba kako bi proslavili rođendan jednog prijatelja. Prema izjavi njihove odvjetnice Glorije Allred, njeni klijenti su naručivali piće kada se komičar okomio na njih, jer su "ometali" njegov nastup.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Kada je neko iz njihove grupe odbrusio da nije nimalo smiješan, Richards je izgovorio lavinu uvreda uz neprestano korištenje naziva poput "crnčuge" i slično. Neko od prisutnih je incident snimio kamerom na mobilnom telefonu.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Komičar, koji se proslavio ulogom Kramera, luckastog susjeda Jerryja Seinfielda, javno se izvinio na "Late Night" TV showu sa Davidom Lettermanom, početkom ove sedmice.

Još uvijek se nije lično izvinio žrtvama vlastitog bijesa, ali prema riječima Richardsovog publiciste lično će im se izviniti kada ih uspije pronaći.

Odvjetnica smatra da bi se Richards trebao naći sa žrtvama McBride i Doss ispred penzionisanog sudije, priznati nedolično ponašanje, izviniti se i dozvoliti sudiji da odredi novčanu odštetu.