Film/TV
12

Jason Momoa će nam uvijek ostati Khal Drogo iz serije "Game of Thrones"

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Američki glumac Jason Momoa priprema se za ulogu u novom filmu.

Novi projekat 36-godišnjeg glumca je uloga Aquamana u filmu "Justice League" koji u kina stiže naredne godine i koji bi premijeru trebao imati 27. jula 2018.

Scenarij za film će pisati Will Beall koji je i autor scenarija za "Gangster Squad", te je radio na NBC-evoj seriji "Castle".

Film će režirati James Wan.

Jason Momoa je svjetsku slavu stekao ulogom Khala Drogoa u kultnoj TV seriji "Game of Thrones" i vezom sa Daenerys Targaryen pa mnogi fanovi na društvenim mrežama komentarišu kako je upravo ta uloga obilježila njegovu karijeru i kako ga ne mogu posmatrati odvojeno od nje.

Glumio je, između ostalog, i u seriji "Baywatch", filmu "Conan the Barbarian", a pojavljuje se i u filmu "Suicide Squad".

Momoa je u braku sa glumicom Lisom Bonet koju pamtimo po ulozi u seriji "Cosby Show" te kao bivšu suprugu Lennyja Kravitza.

Jason Momoa trenutno naporno trenira i priprema se za ulogu, a aktivan je na Instagramu, gdje sa fanovima dijeli fotografije iz svog privatnog života u kojem izlazi, pije pivo, vježba u teretani, pozira sa svojim klincima - jednom riječju, uživa u životu.