Uz Asti Livingston
83

Jasmin Geljo jedan od reditelja filma "Morse Code"

Piše: E. Lj.
Jasmin Geljo na snimanju filma "Morse Code"
Jasmin Geljo na snimanju filma "Morse Code"
Jasmin Geljo, bosanskohercegovački glumac s adresom u Kanadi, uz glumicu, producenticu i rediteljicu Asti Livingston potpisuje režiju filma "Morse Code".

"Asti Livingston i ja smo zajedno ušli u taj projekt. Ona je pisala scenarij i ponudila mi je saradnju. U filmu sam najviše radio akcione scene kojih ima mnogo. Film je trenutno u montaži, a govori o tri žene koje iz različitih razloga završe izgubljene u prirodi. To je jedna 'jamesbondovska' priča", rekao je Geljo.

Asti Livingston je u ranijem intervju za magazin NY Elite rekla kako je od Gelje, koji je bio njen mentor, mnogo naučila.

"Mnogo ga poštujem i cijenim njegovo mišljenje. Uživam raditi s rediteljem kojem mogu vjerovati. Jasmin ima dosta smisla za humor pa nam je zabavno na setu. To ovo iskustvo čini nevjerovatnim", rekla je Livingston.

Osim filma "Morse Code", čija se premijera očekuje ovog ljeta, Geljo radi pilot za TV seriju radnog naslova "Mućke".

"S Mensurom Čolakovićem pokušavam napraviti pilot koji bi poslije imao osam nastavaka. Radi se o komediji na jedan drugačiji način. Osim toga, s prijateljem iz Kanade radim jednu predstavu koja će, nadam se, imati premijeru u oktobru", rekao je Geljo.