|

Jasmila Žbanić svoj film o Srebrenici danas snima u Mostaru

Jasmila Žbanić svoj film o Srebrenici danas snima u Mostaru
256
E. LJ.
9.7.2019. u 10:19
52
komentara
256

dijeljenja
1/8 Foto: R. D./Klix.ba
2/8 Foto: R. D./Klix.ba
3/8 Foto: R. D./Klix.ba
4/8 Foto: R. D./Klix.ba
5/8 Foto: R. D./Klix.ba
6/8 Foto: R. D./Klix.ba
7/8 Foto: R. D./Klix.ba
8/8 Foto: R. D./Klix.ba
Pred očima znatiželjnih Mostaraca na ulici Maršala Tita danas se snima film poznate bh. rediteljice Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida" (Kuda ideš, Aida).
Titova ulica u Mostaru postala je pravi filmski set zbog čega će potez od Instituta Yunus Emre do Narodnog pozorišta Mostar danas do 16 sati biti zatvoren za saobraćaj.

Film je ratne tematike, a fotografije sa seta na kojima dominiraju vojna vozila, tenkovi i teško naoružani ljudi u vojnim uniformama na trenutak će vas vratiti u devedesete godine prošlog stoljeća.Film "Quo vadis, Aida" (Kuda ideš, Aida) se već skoro dva mjeseca snima na lokacijama u Stocu i Mostaru, a neke scene snimat će se i u Čapljini i Sarajevu. Medijima nije dopušten pristup detaljima snimanja, a autorska ekipa filma trudi se sve detalje držati u medijskoj ilegali.

U glumačkoj postavi su, između ostalih, Emir Hadžihafizbegović, Izudin i Dino Bajrović, Ermin Sijamija i Minka Muftić. Za potrebe snimanja ovog filma angažovan je i veliki broj statista iz Mostara i okoline.

Ovaj film je koprodukcija "Deblokade", producentske kuće čiji su vlasnici Jasmila Žbanić i njen suprug Damir Ibrahimović, te nekoliko evropskih producentskih kuća.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...