Film/TV
0

Jamie Foxx dobio svoju zvijezdu

Sarajevo-x.com
Nekadašnji stand up izvođač Jamie Foxx ostvario je svoj životni san i postao velika holivudska zvijezda i dobitnik Oskara. No to nije sve, jer je u petak ostavio i trajni trag na Hollywood Boulevardu. Naime, Foxx je dobio svoju zvijezdu na šetalištu slavnih "Hollywood Walk of Fame".

Tokom ceremonije otkrivanja njegove zvijezde u petak, Foxx je najprije odao počast baki koja ga je odgojila. "Moja baka vjerovatno sada od sreće u raju širi krila i leti okolo. Ovo je jedan od najveličanstvenijih dana u mom životu", dodao je talentirani glumac.

Pomenuta ceremonija je održana samo dvije sedmice prije premijere Foxxovog novog filma "The Kingdom" u kojem sa Jennifer Garner i Chrisom Cooperom glumi pripadnike američke protuterorističke jedinice. Njihov zadatak je pronaći glavnog krivca za bombaške napade u Saudijskoj Arabiji.

39-godišnji glumac je 2005. godine nagrađen Oskarom za ulogu Raya Charlesa u filmu "Ray", a iste godine je nominovan i za Oskara za najbolju sporednu ulogu zahvaljujući ulozi u filmu "Collateral" sa Tomom Cruiseom.