|

James Cameron ukrao scenario za "Avatar" od bivšeg saradnika?

James Cameron ukrao scenario za "Avatar" od bivšeg saradnika?
0
S
Sarajevo-x.com
11.12.2011. u 08:01
5
komentara
0

dijeljenja
James Cameron ukrao scenario za "Avatar" od bivšeg saradnika? Detalj iz filma "Avatar"
Reditelj James Cameron se suočio s tužbom bivšeg saradnika koji tvrdi da je tvorac "Avatra" ideju za film ukrao od njega.
Fan naučne fantastike Eric Ryder želi, za sada nedefinisan iznos odštete, za njegov doprinos filmu koji je zaradio 1,7 milijardi dolara u kinima, što je najviše koliko je neki film zaradio ikada u historiji filmske industrije.

Ryder tvrdi da je 1999. dok je radio za Camerona napisao scenario pod nazivom "KRZ 2068", a koji nevjerovatno podsjeća na "Avatar". Međutim, 2002. godine projekat je definitivno propao, jer niko nije htio da snimi takav film, sve dok se 2009. godine nije pojavio "Avatar".

Tužba je još jedna u nizu protiv "Avatara", ali je prva koja dolazi od nekog ko je imao ili ima veze sa Lighstromom, Cameronovom produkcijskom kompanijom.

Ryder u tužbi tvrdi da je prije snimanja ovog filma postigao dogovor sa kompanijom Lightstrom da će mu dati određenu kompenzaciju, ali kada je film napokon snimljen i kada se pojavio pred publikom, odbili su da ispoštuju dogovor.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...