Novi majstor Miyagi
0

Jackie Chan u remakeu 'Karate Kida'

Sarajevo-x.com
Poznati glumac i komičar Jackie Chan u pregovorima je sa studijem Columbia Pictures oko jedne od glavnih uloga u remakeu popularnog filma 'Karate Kid', piše AP.

Steve Elzer, glasnogovornik grupacije Columbia Pictures, izjavio da je Jackie Chan jedan od glavnih favorita za ulogu legendarnog Mr. Miyagija koji u filmu pomaže dječaku da se suprostavi nasilnim vršnjacima.

Dječaka u filmu će glumiti sin glumca Willa Smitha, Jaden Smith, koji se već pojavio u dva filma, u "The Pursuit of Happyness" gdje je nastupio uz oca i u filmu "The Day the Earth Stood Still" gdje je glumio uz slavnog Keanu Reeavesa.

Snimanje filma bilo je predviđeno u Kaliforniji, ali u zadnji tren ekipa se odlučila da snimanje filma premjesti u Peking, dodaje AP.

Jackie Chan (54), kinesko-američki glumac i komičar snimio je preko 100 filmova, a također je i majstor borilačkih vještina, kaskader i pjevač.

Chan je najveća zvijezda kung fu i akcionih filmova u SAD i Kini, a prvi put se na velikom platnu pojavio kao kaskader uz neprevaziđenog Brucea Leeja u filmovima 'Fist of Fury' i 'Enter Dragon' ranih 70-ih godina.