Vraćaju se Lee i Carter
410

Jackie Chan potvrdio snimanje četvrtog nastavka legendarne akcione komedije "Gas do daske"

I. B.
Ljubitelji filma su oduševljeni viješću da se sprema novi nastavak legendarnog filma (Foto: Twitter)
Ljubitelji filma su oduševljeni viješću da se sprema novi nastavak legendarnog filma (Foto: Twitter)
Nakon višegodišnjeg iščekivanja, četvrti nastavak legendarnog filma "Gas do daske" konačno je dobio zeleno svjetlo, a fanove je tom informacijom oduševio, niko drugi, nego Jackie Chan (68).

Nakon pregovaranja koje je trajalo godinama, čini se da će ljubitelji popularne akcione komedije napokon imati priliku gledati i njen četvrti nastavak.

Sretnu vijest otkrio je Chan, koji je u filmu utjelovio inspektora Leeja. On je ove sedmice prisustvovao Fimskom festivalu u Saudijskoj Arabiji, što je jedno od njegovih rijetkih pojavljivanja u javnosti.

"Upravo sada dogovaramo četvrti dio", otkrio je Chan pa dodao i da se "radi na scenariju".

Originalni "Gas do daske" izašao je 1998. godine, a Chan je zajedno s Chrisom Tuckerom utjelovio policijske partnere koji, iako se baš i ne podnose, udružuju snage kako bi spasili otetu kćer kineskog diplomata.

Iako Chan to nije očekivao, akciona komedija postigla je veliki uspjeh, koji je inspirisao i sljedeća dva nastavka - jedan 2001. i drugi 2007. godine. Na četvrtom dijelu se navodno radi već neko vrijeme, što je Chan otkrio još 2017. godine, a kasnije potvrdio i Tucker, otkrivši da ćemo ponovo gledati veseli dvojac.

"Ovo se događa. Jackie je spreman i želimo ovo učiniti na način da ljudi nikada ne zaborave ovaj film", rekao je tada.

Iako su kružile glasine kako će se nastavak početi snimati 2018. godine, to se nije dogodilo, a na kraju se gotovo prestalo i spominjati.

U međuvremenu, prva tri filma potpisao je reditelj Brett Ratner, međutim, još uvijek nije sigurno da li će on ostati u ovoj ulozi nakon skandaloznih optužbi za seksualno uznemiravanje.