Film/TV
0

Jack Nicholson se vraća na veliko platno nakon sedam godina

Klix.ba
Jack Nicholson (Foto: EPA)
Jack Nicholson (Foto: EPA)
Glumac Jack Nicholson se nije pojavio u filmu još od 2010. godine, a sada će glumiti u engleskom remakeu filma "Toni Erdmann" koji je nominiran za Oscara.

Izvori navode da je Paramount Pictures kupio prava da napravi remake hvaljenog njemačkog filma, a glavnu ulogu tumačit će Nicholson, dok će njegovu kćerku tumačiti Kristen Wiig, piše Variety. Paramount se za sada nije oglasio.

Nicholson se posljednji put pojavio u sporednoj ulozi u romantičnoj komediji "How Do You Know" 2010. godine, a glavnu je ulogu posljednji put imao 2007. godine u filmu "The Bucket List".

Maren Ade koja je napisala i režirala originalni film radit će na remakeu zajedno s producentima Jonasom Dornbachom i Janine Jackowski. U originalnom filmu glume Peter Simonischek i Sandra Huller, a priča prati oca koji se pokušava ponovo zbližiti sa svojom kćerkom radoholičarkom.

Paramount je još uvijek u potrazi za piscem i rediteljem. Toni Erdmann je nominiran za Oscara za najbolji strani film, a već je osvojio nekoliko nagrada, uključujući Zlatni globus za najbolji strani film.