{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jack Driscoll perfektno govori francuski

S
Sarajevo-x.com | Džana Mujadžić
21.12.2005. u 19:37
0
0
Jack Driscoll perfektno govori francuski
0
Jack Driscoll perfektno govori francuski
Prije nego što će odletjeti u Madrid na snimanje filma o toreadorima, u kojem će mu partnerica biti Penelope Cruz pod upravom Mana Mehasa, Adrien Brody, koji je ovih dana boravio u Parizu radi predstavljanja "King Konga", često je prisustvovao konferencijama za štampu.
Dobitnik Oscara za magistralno odigranu ulogu Wladyslawa Szpilmana u remek djelu Romana Polanskog "Pianiste", Brody u Jacksonovom filmu interpretira intelektualca, primoranog na avanturu jer mu je žena života - u opasnosti.

Dijete iz četvrti Queens, talentovani interpreter je završio njujorkšku Akademiju dramske umjetnosti, zahvaljujući majci - fotografu Silviji Plachy, saradnici brojnih filmskih časopisa. Priznao je kako je oduševljen što Driscoll nije mornar - macist, kao u prvoj verziji "King Konga", koju su 1933. godine snimili Merian C. Cooper i Ernest B. Schoedsak.

"Moj lik nije predviđen za heroja," podvukao je glumac, "reditelj se nadahnuo stvarnom osobom, piscem Eugenom O'Nillom"!

Adrien Brody je sam realizirao sve kaskade, vrstan je vozač i obožava automobile pa se često natječe u Kaliforniji i Nevadi.

"Siguran sam da me ne primaju, jer sam glumac, dovoljno poznat da privučem značajan broj ljubitelja utrka koji traže i senzacije; zasigurno slava komplicira postojanje jer su se drugi izmijenili. Posebno njihovi stavovi i pogledi! Zato se najradije družim sa mojim pekinezerom Ceelom Vicious, koji je došao i kod vas, u Grad svjetlosti. Pas je počeo lajati kada me je vidio u sinhronizovanoj verziji "King Konga". Nikada ranije, nije me čuo da se izražavam na francuskom, pa ga je to potreslo i začudilo. Zapravo, ne govorim ovaj lijepi ali teški jezik, umijem prozboriti nekoliko riječi, sa naglasenim američkim akcentom".

Glumac je otkrio i jednu tajnu - uputivši radoznale da dobro pogledaju brodskog kuhara jer je on glavna zvijezda filma, koji i u Hexagonu puni kino dvorane te se nalazi u vrhu ovdašnjeg "box office".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: