|

J.J. Abrams režira naredni film serijala "Star Wars"

J.J. Abrams režira naredni film serijala "Star Wars"
9
Klix.ba
26.1.2013. u 09:06
10
komentara
9

dijeljenja
J.J. Abrams režira naredni film serijala "Star Wars"
Nakon više od 24 sata čekanja, filmski studiji Disney i Lucasfilm su potvrdili da će naredni film serijala "Star Wars" režirati J.J. Abrams.
Vijest je objavljena kasno sinoć na internet stranici StarWars.com, a tom prilikom je citiran i George Lucas, koji je ulogu režisera filmova "Star Wars" predao Abramsu riječima: "Uvijek sam bio impresioniran vještinom kojom Abrams snima filmove i priča priče. On je idealan izbor za novi film serijala 'Star Wars'. Naslijeđe nije moglo završiti u sposobnijim rukama."

Kathleen Kennedy, nova direktorica Lucasfilma, je također pohvalila Abramsa, prenosi Mashable.

"On ima intuitivno shvatanje ove franšize. On shvata suštinu jednog 'Star Wars' iskustva i uz pomoć tog talenta ona će stvoriti nezaboravan igrani film", kazala je Kennedy.

"Vrlo je moguće da sam sada mnogo zahvalniji Georgeu Lucasu nego kada sam bio dijete", kazao je Abrams, osvrnuvši se na činjenicu da je imao samo 11 godina kada se 1977. godine u kinima počeo prikazivati film "Star Wars Episode IV".
Kako bi osigurali kvalitet dostojan prethodnih filmova, Lucasfilm je kao savjetnika unajmio i Lawrencea Kasdana, scenaristu iza filma "The Empire Strikes Back".
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...