Dramatično i uzbudljivo
52

Izašao napeti reality show "Squid Game", takmičari se bore za 4.56 miliona dolara

D. J.
Screenshot: Netflix
Screenshot: Netflix
Na Netflixu je objavljen reality show "Squid Game: Challenge" koji je temeljen na jezivoj TV seriji "Squid Game" o smrtonosnom takmičenju koja je postigla planetarni uspjeh.

Takmičari iz svih dijelova svijeta bore se za nagradu od 4.56 miliona dolara, što je ujedno i najveća novčana nagrada u povijesti realityja.

Čak 456 takmičara bori se za ovaj iznos dok pokušavaju riješiti igre i izazove koje je pred njih stavila produkcija.

Tekst sadrži spoilere!

Prva igra koja je stavljena pred takmičare nosi naziv "Red Light, Green Light" u kojoj se takmičari koji trče prema cilju, moraju naglo zaustaviti nakon što jeziva lutka prestane pjevati.

Već u prvoj igri otpalo je gotovo pola takmičara, a za ispadanje svakog pojedinca u veliku kuglu u spavaonici pada 10.000 dolara.

Tokom epizoda gledatelji se imaju priliku upoznati i povezati s takmičarima koji objašnjavaju zašto su se prijavili u ovaj zahtjevan i uzbudljiv show. Većina njih iza sebe ima neku tešku ili emotivnu životnu priču.

Osim igara koje služe za eliminaciju, pred natjecatelje se stavljaju i posebni izazovi u kojima imaju priliku izbaciti protivnike iz daljnjeg natjecanja. Međutim, kako vrijeme odmiče to postaje sve teže s obzirom da se unatoč suparništvu između njih javljaju prijateljstva, ali se osnivaju i klanovi koji kalkulacijama pokušavaju sačuvati jedni druge.

Prikazane su i međusobne svađe, suze, smijeh, osvete, a jedan od takmičara se gotovo ispovraćao od stresa zbog zadatka koji je bio stavljen ispred njega.

Show je napet i uzbudljiv i svakako drži pažnju, no daleko je od postizanja uspjeha serije "Squid Game" koja je proglašena Netflixovim najboljim projektom.

Trenutno se na Netflixu može pogledati pet epizoda, a ostatak showa u kojem će se saznati pobjednik na ovu platformu dolazi 29. novembra.