Objavljen i teaser
6

Iza kulisa remakea "The Witches": Anne Hathaway pokazala strašnu transformaciju

E. Sk.
Glumica Anne Hathaway, koju je publika imala priliku upamtiti uglavnom po "sladunjavim" ulogama, otkrila je atmosferu iza kulisa snimanja remakea filma "The Witches" i pokazala strašnu transformaciju.

Zbog nove uloge 37-godišnja brineta je postala ćelava, na glavi ima gadne izrasline, usta su joj razrezana kao u Jokera, a zubi zastrašujući.

Ipak nije riječ o hororu, već o komediji koja je remake istoimenog filma iz 1990. godine, a u kojem je ulogu the Grand High Witch, odnosno glavne vještice koju sad tumači Hathaway sjajno utjelovila Anjelica Huston.

Film je nastao prema knjizi Roald Dahla, a dok se čeka da nove "Vještice" stignu pred publiku, Hathaway je na svom Instagram profilu kojeg prati 18,5 miliona ljudi objavila i kratki video, teaser iz filma, ali i neke scene koje su se odvijale iza kamera, piše Bored Panda.

U videu se Hathaway pojavljuje zajedno sa svojim kolegama Octaviom Spencer, Jahzir Kadeemom i Stanleyjem Tuccijem koji se odlično zabavljaju na setu.

Premijera "Vještica" zakazana je na HBO-u, 22. oktobra prije Noći vještica, iako je prvenstveno bilo planirano da to bude za početak mjeseca, međutim zbog pandemije koronavirusa prolongirane su brojne televizijske premijere.

Remake filma "The Witches" potpisuje slavni reditelj Robert Zemeckis.