{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija razmišlja o ograničenjima za film "Paranormalna aktivnost"

F
9.2.2010. u 20:25
0
15
Italija razmišlja o ograničenjima za film "Paranormalna aktivnost"
0
Italija razmišlja o ograničenjima za film "Paranormalna aktivnost"
Foto: Reuters
Italijanska vlada razmišlja o uvođenju ograničenja za holivudski horor triler "Paranormalna aktivnost" pošto je nekoliko osoba dobilo napade panike tokom gledanja filma.
U Napulju je proteklog vikenda nekoliko osoba zvalo službu hitne pomoći, žaleći se na lupanje srca i tjeskobu koju su osjetili nakon što su odgledali film, priču o dvoje mladih ljudi koje proganjaju duhovi i koji proživljavaju psihičke promjene do nervnog sloma.

Jedna 14-godišnja djevojčica je upala u takvo stanje šoka da su ljekari morali da joj daju kisik na izlasku iz kina, pišu novine Corierre della Serra.

Američki niskobudžetni horor u režiji Orena Pelija veoma je popularan širom svijeta, naročito među mlađom publikom. U Italiji je počeo da se prikazuje od prošlog petka bez ikakvih starosnih ograničenja.

Udruženje potrošača Codacons zaprijetilo je da će podnijeti tužbu u ime maloljetnika koji su bili prestravljeni filmom, a ministar odbrane Ignazio La Roussa je kazao da se trailer filma ne smije više prikazivati na televiziji u vrijeme kada bi djeca mogla da ga vide, prenosi u utorak Tanjug.

- To je film koji izaziva strah i napade panike kao i psihološke smetnje kod djece, kazala je Alessandra Mussolini, predsjednica parlamentarne komisije koja se bavi pravima djece.

- Prekasno je da se film zabrani, ali možemo da postavimo upozorenje, namijenjeno prije svega roditeljima, kako bi bili svjesni rizika, kazala je ona.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: