Ne propustite
25

Ispratite kraj godine uz sjajne filmove u sarajevskom kinu Meeting Point

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Do kraja godine u kinu Meeting Point u Sarajevu imate priliku pogledati sjajne filmske hitove.

Večeras u 20 sati je posljednja prilika da pogledate "Foxtrot", dugo iščekivanu ratnu dramu izraelskog redatelja Samuela Maoza koja je osvojila Srebrnog lava na filmskom festivalu u Veneciji te nagradu Ophir (izraelsku inačicu Oscara).

Senzacionalna epska avantura "Smrtonosne mašine" Christiana Riversa na repertoaru je 29. i 30. decembra u 20 sati. Film govori o mladoj i misterioznoj ženi Hester Shaw koja udružuje snage sa Annom Fang, opasnom kriminalkom čija glava je ucijenjena i Tomom Natsworthyem kriminalcem iz Londona kako bi predvodili pobunu protiv ogromnog grada predatora na točkovima.

U 18 sati do 30. decembra na repertoaru je nagrađivani film "Zlogonje" Raška Miljkovića, film o dječijoj avanturi koja mijenja život. Glavni lik je desetogodišnji Jovan koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, a avantura mu nudi priliku da uživa u životu o kakvom nije mogao ni sanjati. Da bi postao pravi heroj Jovan prvo mora naučiti da prihvati samog sebe.

Početak 2019. godine u kinu Meeting Point bit će u znaku dva filmska ostvarenja: u programu Meeting Point Junior u 17.30 sati "Los Bando" Christiana Loa, ludi road movie o mladom bendu iz Norveške, dok je u 20 sati na redovnom repertoaru film "Tranzit" Christiana Petzolda, prema istoimenoj knjizi njemačke spisateljice Anne Seghers. Film govori o bezvremenskoj povijesti u kojoj ljubav, opsesija i vjernost koegzistiraju u istoj prostoriji, ili u ovom slučaju, istom gradu.