Pottermore.com
0

Internet stranica čarobnjaku Harryju Potteru se otvara u aprilu

FENA
Internetska stranica "Pottermore", koju je pokrenula autorica serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru J.K. Rowling, početkom aprila bit će otvorena za sve posjetitelje, ističe se u saopćenju na toj stranici.

Pristup "Pottermoreu" u aprilu je prošle godine otvoren za manji broj korisnika, dok je njegovo otvaranje za širu publiku najavljeno za oktobru 2011. No, do toga nije došlo zbog, kako je objašnjeno u priopćenju, "povratnih informacija prvih korisnika koje su jasno pokazale da naša prvotna platforma neće biti prikladna kada ju preplave milioni korisnika".

"Ponosno najavljujemo da će pottermore.com biti otvoren za sve posjetitelje početkom aprila 2012.", stoji u saopćenju.

"Svjesni smo da je odgoda njegova početka bila frustrirajuće iskustvo te vam zahvaljujemo na dosad iskazanom strpljenju", dodaje se.

Projekt zamišljen kao mjesto za međusobnu interakciju obožavatelja ali i komunikaciju sa samom autoricom, "Pottermore" je najavljen kao jedino mjesto na kojem će biti moguće kupiti elektroničke verzije sedam naslova iz tog serijala, čemu se autorica inače godinama opirala.

Zakoračivši u stranicu, kojoj je pristup besplatan, korisnik započinje putovanje svijetom Harrya Pottera slijedeći Harryjeve stope - otvaranjem računa u goblinskoj banci Gringotts, obilaženjem Zakutne ulice u potrazi za novom školskom opremom te biranjem čarobnog štapića. Polako se probijajući kroz priču, korisnik otključava nove sadržaje, može "klikati" i prikupljati predmete koje sprema u svoj "kovčeg", graditi i razvijati svoje profile, pridodavati vlastite crteže, prikupljati knjige i čokoladne žabe, učiti čarolije, te pripremati čarobne napitke.

Profil u "Pottermoreu" može se povezati i s korisnikovim profilom na Facebooku te tako razvijati mreža prijatelja.