Upozoravali na tragediju
139

Inicijator peticije za oduzimanje dozvole Pinku pokazao 112 poslanih dopisa: Četiri godine tišine

I. S.
Screenshot: Instagram/kreni.promeni
Screenshot: Instagram/kreni.promeni
Savo Manojlović, jedan od inicijatora peticije za oduzimanje dozvole Pinku i Happy TV-u i član udruženja Kreni-Promeni, pokazao je 112 prethodno poslanih dopisa na koje su se nadležni oglušili.
"Ovo je narodna inicijativa koju je 17. juna 2019. godine podnijelo 42.852 građana. Njome je traženo ograničavanje reality programa, pola sata kulturnog programa za djecu i pola sata kulturnog programa za maloljetnike. Ovo je 112 dopisa koje smo slali i četiri godine tišine o ovo, problemu. Ovo je dokaz da su institucije zakazale", započeo je.

Dodao je da niko ne tvrdi da je jedini uzročnik onoga što nam se danas dešava kao društvu reality program, ali da kriminal, nasilje i prostitucija, koji su predstavljeni kao pozitivne vrijednosti, sigurno nemaju blagotvorno dejstvo. Smatra da ovaj problem trebamo riješiti svi zajedno kroz ustavne mehanizme i institucije, a ne urušavajući sistem države.

"Nećemo da djecu u Srbiji obrazuju Srđan Golubović i Zmaj od Šipova. Želimo da se obrazuju po modelu Jovana Jovanovića Zmaja i bajki Hansa Christiana Andersena", kazao je.

Peticiju za oduzimanje dozvole spomenutim televizijama do sada je potpisalo gotovo 400.000 ljudi.