15 godina noćne more
44

Indijska glumica oslobođena optužbi za razvrat, "zavalio" je poljubac Richarda Gerea

I. B.
Shilpa Shetty i Richard Gere
Shilpa Shetty i Richard Gere
Indijsku glumicu Shilpu Shetty oslobodili su optužbi za razvrat nakon što se prije 15 godina nije oduprla poljupcima i zagrljajima holivudskog miljenika Richarda Gerea.

Sve se odigralo na događaju kojem je u cilju bilo podizanje svijesti o AIDS-u, a izazvali su oštre reakcije pa čak i proteste na kojima su hinduističke skupine palile fotografije Shilpe i Richarda jer su "okaljali indijsku kulturu".

Gere je poljubio glumicu u ruku, zatim je zagrlio pa nekoliko puta poljubio u obraz. Sve se odvijalo na pozornici, a "incident" je nastao kada su ustanovili da se glumica nije usprotivila Richardovom ponašanju.

Ubrzo nakon toga, glumici je stigao nalog za hapšenje, a oboje su optuženi za razvrat i neprimjereno ponašanje. Iako su optužbe protiv Richarda ubrzo povučene, to nije bilo slučaj i sa Shilpom. Njena noćna mora potrajala je više od deset godina dok nije zvanično okončana prošle sedmice u Mumabaiju.

Sudac je izjavio kako su optužbe neutemeljene te da je glumica žrtva neželjenog nastupa poznate holivudske zvijezde.

"Shilpa Shetty bila je žrtva spomenutog djela optuženog Richarda Gerea", navodi se u dokumentu.

Gere se kasnije izvinjavao zbog incidenta kojeg je izazvao, a objasnio je kako je njegov čin nastao iz najbolje namjere, odnosno da bi ukazao kako putem kontakta nije moguće prenijeti AIDS.