{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Indiana Jones" najveća filmska katastrofa godine

S
Sarajevo-x.com
1.1.2009. u 09:05
0
6
"Indiana Jones" najveća filmska katastrofa godine
0
"Indiana Jones" najveća filmska katastrofa godine
Web sajt Moviemistakes.com svake godine tradicionalno sastavlja listu filmova s najvećim brojem grešaka, a ove godine na vrhu nimalo privlačne liste osvanuo je "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", film sa budžetom od više od 100 miliona dolara kojeg je režirao najpoznatiji filmski reditelj na svijetu Steven Spielberg.
Naime, filmoljupci su u četvrtoj filmskoj avanturi slavnog arheologa Indiane Jonesa, kojeg je ponovo utjelovio legendarni Harrison Ford, uspjeli pronaći čak 67 grešaka. Tako se u filmu, čija je radnja smještena 1957. godine, pojavljuje motocikl marke Harley Davidson koji je proizveden nakon 2000. godine. Jedna od najočitijih grešaka pojavljuje se u sceni u kojoj glavni junak u jednom trenutku na sebi ima utrpanu košulju, dok je u drugom trenutku ta košulja istrpana. Interesantno je i da američka zastava u Spielbergovom blockbusteru ima netačan broj zvijezda.

Na drugom mjestu liste filmskih katastrofa 2008. godine, koju je popularni web sajt posvećen filmskoj industriji sastavio zahvaljujući "oštrom oku" svojih čitatelja, našao se novi film o superjunaku Batmanu, "The Dark Knight".

U filmu u kojem je Jokera utjelovio Heath Ledger zapaženo je 46 grešaka. Glavni zlikovac u šestom filmu posvećenom Batmanu u jednoj sceni ima potpuno različite frizure, a u drugoj sceni drži pištolj u različitim rukama.

Treću poziciju ovogodišnje liste filmova s najvećim brojem grešaka zauzeo je veoma uspješan mjuzikl "Mamma Mia!" u kojem glavne uloge tumače Meryl Streep i Pierce Brosnan. Početkom decembra DVD izdanje mjuzikla posvećenog megapopularnoj grupi Abba proglašen je najbrže prodavanim DVD-om u historiji filma, te je kultnom "Titanicu" oduzeo titulu filma koji je ostvario najveću zaradu ikada. Uprkos činjenici da je ovaj film širom svijeta uspio zaraditi 360 miliona dolara, u njemu se pojavljuje 45 grešaka.

Lista filmova s najvećim brojem grešaka 2008. godine:

1. "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" - 67 grešaka
2. "The Dark Knight" - 46 grešaka
3."Mamma Mia!" - 45 grešaka
4. "Twilight" - 42 greške
5. "High School Musical 3: Senior Year" - 40 grešaka
6. "Journey to the Centre of the Earth" - 31 greška
7. "Step Brothers" - 24 greške
8. "Get Smart" - 23 greške
9. "Quantum of Solace" - 23 greške
10. "Ashes to Ashes" - 22 greške

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: