Od 29. marta
0

"Igrač broj 1", "Marija Magdalena" i "Tifa" novi filmovi u Cinema Cityju

Od 29. marta tri nova filmska naslova na repertoaru multipleksa Cinema Cityja.

"Igrač broj 1" (Ready Player One) je naučnofantastična avantura Oscarovca Stevena Spielberga, u kojoj su glavne uloge ostvarili Tye Sheridan, Vin Diesel, Olivia Cooke...

Igrač broj 1 prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote.

Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome ko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.

"Marija Magdalena" (Mary Magdalene) je drama koja na autentičan način prikazuje snažnu i inspirativnu ljudsku priču o jednoj od najmisterioznijih, neshvaćenih duhovnih ličnosti u historiji čovječanstva. Glavne uloge u filmu tumače Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor...

Ovaj biografski film, rađen po motivima iz biblije, prikazuje Mariju (Rooney Mara), mladu ženu u potrazi za novim načinom života. Sputana pravilima svog vremena, Marija prkosi svojoj tradicionalnoj porodici i priključuje se novom društvenom pokretu koji predvodi harizmatični Isus iz Nazareta (Joaquin Phoenix). Ubrzo, ona pronalazi sebe u ovom pokretu i potpuno se posvećuje putovanju koje će je odvesti u Jerusalim. Scenario su pisale Helen Edmundson i Philippa Goslett.

"Tifa" je dokumentarna priča pretočena u film o legendi sarajevskog rock and rolla, jednom od najboljih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije i najkontroverznijih javnih ličnosti u regionu koja objašnjava njegovu popularnost, zapravo je kroz vizuru reditelja Bakira Hadžiomerovića, priča o jednom gradu i njegovim ljudima, o minulom vremenu i sarajevskoj raji.

Bez dlake na jeziku i bez oraha u džepu, riječi su kojima sam Tifa opisuje sebe u filmu.

U svim svojim usponima i padovima Mladen Vojičić uvijek je ostao Tifa i ništa ga nije promijenilo. Film govori o njegovom meteorskom uspjehu kao pjevaču grupe Bijelo dugme, te o saradnji sa Divljim jagodama i Vatrenim poljupcem, ali i njegovoj solističkoj karijeri.