Maštovitiji nego ikad
7

I ove godine će se na dodjeli Oscara dijeliti pokloni: Od putovanja do čokoladica s kanabisom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Svečana ceremonija dodjele prestižne filmske nagrade Oscar bit će održana sutra, a i ove godine će nominovane i slavne osobe dobiti vrećicu punu poklona samo zbog toga što su se pojavile na tom događaju.

Poklon vrećice koje nose naziv "Everyone Wins" tradicionalno dijeli marketinška agencija Distinctive Assets iz Los Angelesa, a čini se da nikada nisu bili maštovitiji.

Tako će se u poklon vrećicama naći stvari poput zubnog konca, florescentne četke za WC koja svijetli u mraku, ruža koji mijenja boju, luksuznih umjetnih trepavica te čokoladica s kanabisom. S obzirom na to da je prošle godine u Kaliforniji legalizovana marihuana, među poklonima je i godišnja članska karta za Klub ljubitelja marihuane.

Lash Fary, osnivač marketinške agencije Distinctive Assets, pojasnio je kako im nije cilj impresionirati nekoga vrijednošću poklona, već proslaviti holivudske talente i nagraditi ih "zabavnim i veselim poklonima".

Među skupljim poklonima su odmor na grčkom otoku Halkidikiju, krstarenje na Galapagosu, Islandu ili Kostariki, umjetničke slike.