Film/TV
0

I Frank Miller bi se mogao pridružiti filmu "Batman protiv Supermana"

Klix.ba
Frank Miller
Frank Miller
Kada je najavljen nadolazeći superherojski film Warner Brosa, najavljen je uz citat iz stripa "Dark Knight Returns", čuvenog autora Franka Millera. Miller bi se sada mogao i priključiti ekipi filma.

Prije nego ga je filmska publika upoznala kao čovjeka iza hitova "Sin City" i "300", Frank Miller je napravio revoluciju u svijetu stripa svojim serijalom "Dark Knight Returns", o ostarjelom Batmanu, a sada ga reditelj Zack Snyder želi u ekipi nadolazećeg filma "Batman protiv Supermana".

Naime, Snyder, reditelj posljednjeg filma o Supermanu, "Man of Steel", pregovara sa Millerom kako bi "iskoristio njegov mozak" i što bolje uklopio dva DC-eva najznačajnija junaka u isti film.

Millerov dolazak ima savršenog smisla, budući da je već i ranije sarađivao sa Snyderom kako bi mu pomogao da što bolje ekranizira njegov strip ("300").

Zanimljivo je da Miller uopće nije znao da će Snyder i Warner Bros na konferenciji u San Diegu najaviti ovaj film i to ga je prilično iznenadilo. Sada sa Snyderom treba razmotriti planove o filmu i odluči da li će učestvovati.

Warner Bros želi da film izađe već 2015. godine, ali još uvijek nije jasno ko će preuzeti produkciju, kao i ko će glumiti Batmana, budući da je Christian Bale jasno rekao kako se više neće vraćati toj ulozi.