Film/TV
0

I dalje vlada veliko interesovanje za "Dobro uštimane mrtvace“

Sarajevo-x.com
Film bosanskohercegovačkog reditelja Benjamina Filipovića Dobro uštimani mrtvaci i dalje plijeni veliku pažnju bh. publike. Treća sedmica prikazivanja počinje sa rasprodatim ulaznicama u sarajevskom kinu Meeting Point, a za Dobro uštimane mrtvace sve veće interesovanje pokazuje i publika u novom sarajevskom kinu – Dvorani Općine Novi Grad.

Veliku posjećenost projekcijama Filipovićeve komedije i dalje bilježimo i u kinu Zenica gdje Zeničani ovo ostvarenje mogu pogledati u terminima od 18, 20 i 22 sata.

Za Dobro uštimane mrtvace ne manjka pažnje ni u Mostaru gdje se ovo ostvarenje prikazuje od sredine prošle sedmice. Recimo samo da se već druge večeri prikazivanja broj publike udvostručio u odnosu na prvu noć. Dobro uštimani mrtvaci u gradu na Neretvi prikazuju se u Narodnom pozorištu Mostar u terminima od 18 i 20.30 sati

Osim Sarajeva, Zenice i Mostara Dobro uštimane mrtvace, od petka, 9. decembra vidjeće i publika u Tuzli i Gračanici.

Kino-premijere će se održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla i Bosanskom kulturnom centru Gračanica uz prisustvo članova ekipe filma koje će predvoditi reditelj Benjamin Filipović. On se upravo večeras (ponedjeljak, 5. decembar) vraća sa prestižnog filmskog festivala u Kairu gdje je film imao dvije projekcije u do posljednjeg mjesta ispunjenim dvoranama.

Film Dobro uštimani mrtvaci tako nastavlja svoj uspješan put kako u zemlji, tako i u svijetu.