{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hugh Jackman je novi Van Helsing

12.5.2003. u 17:03
0
0
Hugh Jackman je novi Van Helsing
0
Hugh Jackman je novi Van Helsing
Jackman kao Van Helsing
Frankenstein, Drakula, Vukodlak... zvijezda X-Mena Hugh Jackman je progovorio o svom velikom filmu sljedećeg ljeta, Van Helsingu.
"Ovo je na neki način mlađa i moćnija verzija Van Helsinga", objasnio je Jackman, "koji je, mada ne mogu pronaći bolji izraz, 'plaćenik' Katoličke crkve koji ubija i bavi se opsjednutim dušama svih vrsta. Tako da na početku filma se vidimo sa Dr. Jekyllom i Mr. Hydeom, nakon čega se upoznajemo sa mojim likom. Tako da je on tamo na terenu i bavi se demonima koji su opsjednuli ta tijela. I kako ispadne, Drakula, čije je postojanje dugo bilo poznato transilvanijskoj Crkvi, izbija van kontrole, tako da šalju Van Helsinga na veliku misiju da ga pronađe. Anna, lik Kate Beckinsale, je najmlađa i posljednja članica familije koja je pokušavala pronaći Drakulu u zadnjih 400 godina."
"Ovo je ogroman film. Nemojte me pogrešno shvatiti, X2 je bio velik film, ali Van Helsing... Moj Bože. Scenografija, akcione scene - sve je van kontrole. Kao da sam se ušetao u Indianu Jonesa".
Radnja filma je postavljena pred kraj 19. vijeka, u kojem se Bram Stokerov legendarni lovac na čudovišta uputi u daleku i opasnu Istočnu Europu u pohodu da uništi zlo. Također, po prvi put od 1940. godine, Universalova kultna čudovišta - Drakula, Frankenstein i Vukodlak - se vraćaju zajedno sa Van Helsingom kao kompleksna, multidimenzionalna bića ponovno zamišljena od strane Stephena Sommersa (Mumija).
Film izlazi 7. maja 2004. širom svijeta, a treba napomenuti da ovaj horror/akcioni spektakl ima astronomski budžet od 160 miliona dolara, zbog čega ne sumnjamo u dobru egzekuciju. Na oficijelnom websiteu filma zasad se mogu pronaći samo promotivne slike koje vidite u ovom članku, ali u većoj rezoluciji, te detaljni opis radnje filma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: