Od 1. januara
6

Hrvatski kvizovi "Tko želi biti milijunaš?" i "Potjera" se prilagođavaju eurozoni

I. S.
Screenshot: HRT
Screenshot: HRT
Hrvatski kvizovi "Tko želi biti milijunaš?" i "Potjera" uskoro će se prilagoditi eurozoni.

"Prelaskom na euro kreirat ćemo stablo novca u novoj valuti. Imamo u vidu nekoliko opcija i stablo će se okvirno kretati najvjerovatnije u iznosima približnim sadašnjim kunskim iznosima", kazao je Igor Grković, urednik kviza "Tko želi biti milijunaš?" za Slobodnu Dalmaciju.

Takmičari će moći osvojiti 150.000 eura, odnosno 1.130.000 kuna. Na kvizu "Potjera" neće biti značajnih promjena dolaskom eura. S Hrvatske radiotelevizije objasnili su da će postojeće iznose preračunati u eure po fiksnom tečaju konverzije, prenosi Lider.

Kao što je već poznato, Hrvatska zvanično pristupiti eurozoni 1. januara 2023. godine. Službeni tečaj je 7,53450 kuna za jedan euro, u decimalu isti kakav je bio i u "čekaonici eura", odnosno tokom učestvovanja Hrvatske u Evropskom tečajnom mehanizmu.

"Veliki dan za Hrvatsku, usudio bih se reći i historijski. Jako je mnogo neizvjesnosti pred nama u mjesecima i godinama ispred nas, tečaj dolara i eura jako su se približili, tržišta šalju različite vrste signala. U moru takvih informacija sigurno je da je hrvatski ulazak u europodručje pozitivna vijest", poručio je ranije ministar finansija Zdravko Marić.