{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Natječaj za sufinansiranje filmske proizvodnje

26.1.2007. u 16:10
0
0
Hrvatska: Natječaj za sufinansiranje filmske proizvodnje
0
Hrvatska: Natječaj za sufinansiranje filmske proizvodnje
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za sufinanciranje filmske proizvodnje u 2007., na koji se mogu prijaviti projekti dugometražnog i kratkometražnog igranog, dokumentarnog te animiranog i alternativnog filma, namijenjeni javnom prikazivanju.
Na natječaj se mogu prijaviti i međunarodni koprodukcijski filmski projekti, te djelomično ili potpuno realizirani filmovi, priopćilo je danas Ministarstvo kulture RH.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju hrvatski filmski producenti zajednički s redateljima, sa scenarijem za koji imaju autorska prava.

Pravo na sudjelovanje nemaju naručeni i nastavni filmovi, te filmski projekti namijenjeni marketingu i reklami.

Za prihvaćene projekte sklopit će se ugovor o sufinanciranju između Ministarstva kulture te producenata i reditelja u roku 30 dana od prihvaćanja projekta.

Prijavnica se može dobiti u Ministarstvu kulture ili na internetskim stranicama /www.min-kulture.hr/.

Odabir projekata obavljaju umjetnički savjetnici za pojedine kategorije koji Kulturnom vijeću za film i kinematografiju podnose rangiranu listu scenarija, odnosno knjiga snimanja uz izdvajanje skupine projekata preporučenih za realizaciju. Konačnu odluku donosi hrvatski ministar kulture na prijedlog Kulturnog vijeća za film i kinematografiju.

Natječaj je otvoren do 28. februara i bit će objavljen u dnevnim novinama i na internetskoj stranici Ministarstva kulture RH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: