Film/TV
0

Hronike iz Narnije: Princ Caspian (trailer)

Sarajevo-x.com
Pogledajte trailer za najnoviji Disneyev film 'Hronike iz Narnije: Princ Caspian' koji danas počinju simultano prikazivati svi poznati web portali u svijetu među kojima je i Sarajevo-x.com. Ono što je zanimljivo za ovaj trailer jeste da ima velike šanse postati najgledaniji trailer ikada.

Žanr: Fantazija Uloge: Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Ben Barnes, Peter Dinklage, Pierfrancesco Favino i Sergio Castellitto, with Liam Neeson as the voice of Aslan Režija: Andrew Adamson Prema knjizi: C.S. Lewis Scenario: Andrew Adamson i Christopher Markus & Stephen McFeely Producenti: Mark Johnson, Andrew Adamson, Philip Steuer

Likovi iz C.S. Lewis bezvremenske fantazije ponovno oživljavaju u drugom dijelu iz serije Kronike iz Narnije, u kojem su Pevensie braća i sestre magično prebačeni iz Engleske u svijet Narnije, gdje ih čekaju uzbudljiva i opasna avantura, i još zahtjevniji test njihove hrabrosti.

Godinu dana nakon nevjerovatnih događaja "Lav, vještica i ormar", kraljevi i kraljice Narnije ponovo se vraćaju u to daleko carstvo čuda, da bi otkrili da je više od 1.300 godina prošlo u Narnijskom vremenu. Tokom njihovog odsustva, Zlatno doba Narnije je nestalo. Narnija je osvojena od strane Telmarinesa i pod kontrolom zlog kralja Miraza, koji nemilosrdno vlada zemljom.

Četvoro djece netom nailaze na novi interesantan lik: punopravnog kraljevskog naslijednika, mladog princa Caspiana, koji je primoran da se krije, jer ga njegov ujak Miraz namjerava ubiti i postaviti svog sina, umjesto Caspiana za kralja. Uz pomoć dobrog patuljka, hrabrog brbljivog miša po imenu Reepicheep, jazavca Trufflehuntera i crnog patuljka Nikabrik a, Narnijci, vođeni od strane moćnih vitezova Petera i Caspian a, kreću na nevjerovatan put da nađu Aslana, spase Narniju od Mirazovog tiranstva, i povrate magičnost i slavu zemlji Narniji.

Režija je ponovljena pod palicom poznatog režisera Andrewa Adamsona, prema scenariju Andrewa Adamsona, Christophera Markusa i Stephena McFeelya, producirana od strane Marka Johnsona, Andrewa Adamsona i Philipa Steuera. Ovaj film ponovo okuplja originalnu postavku glumaca i kreativnog tima zaslužnih za uspjeh prvog dijela Narnijskog serijala, "Lav, vještica i ormar".