Zarada na box officeu
0

Hronike iz Narnije potukle Angelinu i Deppa

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Posljednji nastavak fantazijskog serijala "Hronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza 3D" uplovio je na vrh box officea sa zaradom od 24,5 miliona dolara na američkom tržištu, Associated Press prenosi podatke studija.

Na drugom mjestu se nalaze romantični triler "Turist" sa zaradom od 17 miliona dolara, u kojem glume Angelina Jolie i Johnny Depp.

U poređenju sa prethodna dva nastavka serijala "Hronike iz Narnije", posljednji je zabilježio drastično manju zaradu. Prvi dio zaradio je 65,6 miliona dolara tokom prvog vikenda, dok je "Princ Caspian" zaradio 55 miliona dolara.

Ipak, film je zaradio 80 miliona dolara u 85 zemalja svijeta gdje se prikazuje pa su u kompaniji 20th Century Fox zadovoljni ukupnom zaradom i smatraju da su na dobrom putu zarađivanja 150 miliona dolara koliko je film koštao.

Skromno otvaranje imao je i "Turist" u kojem glume dvije možda i najveće glumačke zvijezde današnjice.

"Imate dvije velike zvijezde u filmu pa su očekivanja malo pokvarena", rekao je Rory Bruer, direktor distribucije u Sonyju, dodavši da je ovo ipak respektabilan početak.

Na trećem mjestu se našao prošlosedmični pobjednik, Disneyjev animirani mjuzikl "Tangled" sa 14,6 miliona dolara, što mu je donijelo ukupnu zaradu od 115,6 miliona.

Četvrto mjesto liste zauzeo je novi nastavak o avanturama mladog čarobnjaka Harryja Pottera koji je zaradio 8,5 miliona dolara, dok je na petom mjestu film "Nezaustavljivi" sa skromnih 3,8 miliona dolara.