Film/TV
11

"Hrabri vitez Trenk" od 20. oktobra u kinima širom BiH

Klix.ba
Priča o običnom dječaku u neobičnoj avanturi, "Hrabri vitez Trenk" (Der Kleine Ritter Trenk), na redovnom repertoaru u svim kinima u BiH naći će se od 20. oktobra 2016. godine, saopćiili su iz Una Filma.

"Hrabri vitez Trenk" je novi klasik u polju crtanog filma za koji režiju potpisuje Anthony Power, scenario Gerrit Harmans, a sve po istoimenoj knjizi za djecu čiji je autor Kirsten Boie.

Hrabri vitez Trenk želi da jednog dana živi bolje od svog oca, koji je u zamku ponovo zatočen u Zlopogledićevom zamku. Na svom putu ka viteškoj tituli naš hrabri Trenk, se zaputio u grad, da tamo potraži sreću. Ali sreću nije tako lako pronaći, kao što Trenk misli, stoga je dobro što na svom putu pronalazi prijatelje koji mu u tome pomažu. Film je pun iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvijek onakve kakve nam se na prvi pogled učine. Ova dugometražna animacija, čiji je autor Anthony Power (animator kultnog animiranog serijala "Nindža kornjače"), probudit će u vama sjećanje na ranija ostvarenja za djecu.

Zahvaljujući zabavnoj razigranosti i time što se film koncentriše na simpatičnog protagonistu i zadivljujućeg, ali ne i strašnog zmaja, prilagođen je I za djecu predškolske dobi.

Ukoliko ste kao dijete bili ljubitelji ovakvih animacija, a sada imate svoju djecu, bratiće, sestrične, provedite jedan porodični dan uz Trenka i njegove prijatelje u zajedničkoj avanturi.