Sjevernoamerički box office
0

VIDEO / "How to Train Your Dragon" se vratio na prvo mjesto

Sarajevo-x.com
Avanturistička animirana komedija "How to Train Your Dragon" vratila se na prvo mjesto sjevernoameričkog box officea zaradivši 15 miliona dolara tokom ovog vikenda. Na drugom mjestu je romatična komedija "The Back-Up Plan" u kojoj glumi Jennifer Lopez, sa zarađenih 12,3 miliona dolara.

Animirani film "How to Train Your Dragon", koji dolazi iz studija DreamWorks, na prvom mjestu box officea bio je 28. marta, nakon čega je pao na treće mjesto, no ovog vikenda vratio se na sami vrh.

Ova avanturistička animirana komedija zasnovana je po istoimenoj knjizi Cresside Cowell, a govori o svjetu snažnih mitskih Vikinga i strašnih zmajeva. U centru pažnje je vikinški tinejdžer Štucko, koji živi na ostrvu Berk, koji se ne uklapa u potpunosti u svoje pleme, kao i dugoročnu tradiciju plemena, herojskog ubijanja zmajeva. Ali kada sretne povrijeđenog zmaja (i na kraju se i sprijatelji s njim), njegov svjet će se okrenuti naglavačke. Ovaj zmaj će izazvati i njega i ostale Vikinge da sagledaju svjet iz potpuno drugačije perspektive.

Animiranu komediju možete pogledati i u Cinema Cityju.

"The Back-Up Plan" je ljubavna komedija sa Jennifer lopez u glavnoj ulozi. Ona glumi Zoe, ženu koja u kasnim tridesetim godinama počinje strahovati da nikada neće pronaći "onog pravog" i zasnovati porodicu, te odlazi u kliniku za umjetnu oplodnju. No, odmah po izlasku s klinike susreće ljubav života.

Na trećem mjestu sjevrenoameričkog box officea je film "Date Night" koji je ovog vikenda zaradio 10,6 miliona dolara, dok je na četvrtom mjestu film "The Losers" sa zaradom od 9,6 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "How to Train Your Dragon", 15 miliona dolara
  2. "The Back-up Plan" 12,3 miliona dolara
  3. "Date Night", 10,6 miliona dolara
  4. "The Losers", 9,6 miliona dolara
  5. "Kick-Ass", 9,5 miliona dolara
  6. "Clash of the Titans", 9 miliona dolara
  7. "Death at a Funeral", 8 miliona dolara
  1. "Oceans", 6 miliona dolara
  2. "The Last Song", 3,7 miliona dolara
  3. "Alice in Wonderland", 2,2 miliona dolara