Reditelja Ridleyja Scotta
0

"House of Gucci" s Lady Gagom u bh. kinima od 25. novembra

I. S.
Film "House of Gucci" inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu koja se krije iza italijanske modne kuće Gucci u kina širom Bosne i Hercegovine stiže u četvrtak, 25. novembra.

Glavne uloge tumače Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino i Jared Leto. Film govori o bračnom paru koji je sedamdesetih i osamdesetih godina punio stupce italijanske štampe. Lady Gaga utjelovila je Patriziju Reggiani, Talijanku koja se 1972. godine udala za Maurizzija Guccija (kojeg tumači Adam Driver), unuka osnivača kuće Gucci te naposljetku naručila njegovo ubistvo.

Film se snimao za vrijeme pandemije u poznatim italijanskim lokacijama u Milanu, Firenzi, jezeru Como, u Rimu u legendarnoj ulici Via Condotti... Kontroverzna priča snimljena je pod rediteljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak "Crna udovica". Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je, "Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti".

Kroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta ime znači, koliko vrijedi i dokle će porodica ići, radi kontrole. Mnogi predviđaju da će priča reditelja Ridleyja Scotta biti jedan od najvećih filmskih hitova ove godine.