Sarajevo
0

“Horton“ na repertoaru kina Meeting Point

Sarajevo-x.com
Iz bogate mašte Dr. Seussa u kino Meeting Point 27. marta stiže veliki dobroćudni slon koji pokušava spasiti cijeli jedan mali svijet. Horton, animirana ekranizacija dječje hit-knjige Horton Hears a Who! američkog autora Teda Geisela, poznatijeg pod pseudonimom Dr. Seuss, u svega 10 dana prikazivanja zaradila je 110 miliona dolara, i već drugi vikend zaredom nalazi se na prvom mjestu američkog box officea.

Glavni lik, dražesni slon Horton koji je obdaren fantastičnim sluhom zbog kojeg čuje čak i mikroskopski mala bića, kojima priskače u pomoć, već na prvi pogled očarat će najmlađu publiku koja će sasvim sigurno uživati u njegovim avanturama.

Sve počinje s običnom česticom prašine koja se zagubi u džungli Nool te Hortona pozove upomoć. Uvjeren u postojanje beskrajno malog svijeta koji živi na toj čestici prašine Horton se zaklinje da će pronaći mjesto na kojem će taj mali svijet biti siguran. To će ga natjerati na borbu protiv cijelog društva koje vjeruje kako je poludio. Ubrzo se pokaže kako na čestici živi maštovita populacija Kojih koji žive u Kojegradu te im prijeti uništenje ako ostanu lebdjeti u džungli.

Jimmy Hayward (Toy Story, Toy Story 2, Čudovišta iz ormara, Potraga za Nemom) i Steve Martino (Roboti) pokazali su se kao savršen redateljski par koji je zahvaljujući izvornim radovima Dr. Seussa, njegovim crtežima, skulpturama i bilješkama koje su vijerno prenijeli na veliko platno, uspjeli udahnuti digitalni život Hortonu i prijateljima.

Dobroćudni slon Horton i njegovi prijatelji u borbi za opstanak očarat će srca i malih i velikih gledatelja u kojima će probuditi mnoge drage uspomene.

Sinhronizovana verzija Hortona, u kojoj su glasove likovima posudili neki od najznačajnijih hrvatskih glumaca, predvođeni Krešimirem Mikićem, na repertoaru kina Meeting Point naći će se od 27. marta u terminima od 17 sati, a vikendom i u okviru Porodičnog kina u 12 i 14 sati.