Film/TV
0

Horor "Šuma užasa" od 14. januara u kinima

Klix.ba
Od 14.januara na repertoar BH kino dvorana u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony dolazi zastrašujući nadnaravni triler inspiriran istinitim događajima – "Šuma užas" u kojem je glavnu ulogu ostvarila Natalie Dormer, široj publici vjerojatno najpoznatija po ulozi Margaery Tyrell iz planetarno popularne TV serije "Igra prijestolja" i kao junakinja blockbuster filmskog serijala "Igre gladi".

Film je radnjom smješten u šumu Aokigahara koja se nalazi u sjeverozapadnom području planine Fuji u Japanu, a proteže se na trideset i pet kvadratnih kilometara. Zbog svoje gustoće tokom boravka u šumi moguće je čuti isključivo zvukove koje proizvodi sama priroda, ali iz istog razloga u njoj se jako lako izgubiti ako se skrene s označene staze. U posljednje vrijeme zbog toga razni avanturisti, turisti i planinari sa sobom uvijek nose plastičnu vrpcu kako bi označili puteve kojima se kreću na taj način olakšavajući si povratak. Aokigahara je također poznata i pod drugim nazivom – "Šuma samoubistava". To nimalo privlačno ime dobila je po velikoj količini samoubojstava koje se godišnje dogode na njenom području.

U filmu koji rediteljski potpisuje mladi montažer, scenarista i reditelj Jason Zada, Natalie glumi Saru, mladu Amerikanku koja kreće u potragu za svojom sestrom blizankom koja je misteriozno nestala. Uskoro otkriva da je njezina sestra otišla u legendarnu šumu Aokigahara pa Sara, unatoč upozorenjima da se drži podalje od tog mjesta, ulazi u šumu odlučna da otkrije istinu o sudbini svoje blizanke pri čemu se suočava s ljutim i izmučenim dušama mrtvih koje vrebaju sve koji lutaju šumom.

Ovim putem predstavljamo vam ekskluzivnu scenu iz nadnaravnog trilera "Šuma užasa" u kojem se Sara i Aiden susreću sa zlokobnim prikazama u legendarnoj šumi. U jednom od mnogobrojnih intervjua povodom dolaska filma u kina glumica Natalie Dormer potvrdila je da je tokom snimanja filma u šumi na stvarnim lokacijama imala prilike vidjeti prave dokaze samoubistava koji su se tamo dogodili: "Svako malo možete vidjeti dio užeta koje visi s drveća ako malo skrenete s označenog puta kroz šumu. U par navrata maknula sam se nekoliko metara s puta kako bih fotografirala prekrasno drveće i prirodu, ali moj japanski vozač nije niti jednog trenutka s puta skrenuo ni centimetra – što zbog praznovjerja, a što zbog dubokog poštovanja prema tom mjestu." Nadnaravni triler "Šuma užasa" koji je proteklog vikenda otvoren na američkim kino blagajnama sa trodnevnom zaradom od gotovo 14 miliona dolara od 14.januara kreće sa prikazivanjem na repertoaru multiplexa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici i Andrićgrad u Višegradu te kina Kaleidoskop u Tuzli a nakon toga će obići i ostatak dvorana po BiH.

Con film već za 04.februar najavljuje novi filmski spektakl, SF triler PETI VAL, u kojem se u u priči o smrtonosnoj invaziji vanzemaljaca naslovnoj ulozi pojavljuje mlada holivudska zvijezda Chloe Grace Moretz.