Film/TV
0

Horor "Resident Evil: Apocalypse" najgledaniji u SAD-u

NINA
Horor triler "Resident Evil: Apocalypse", s Millom Jovovich u glavnoj ulozi, sa zaradom od 23,7 miliona dolara bio je nagledaniji film u američkim i kanadskim kinima proteklog vikenda.

Milla Jovovich glumi vođu grupe ljudi koji su preživjeli epidemiju opasnog virusa i bore se protiv krvožednih zombija, istovremeno pronalazeći način da zaustave širenje virusa.

Na drugom mjestu liste najgledanijih filmova u američkim kinima prošlog vikenda nalazi se film "Cellular" s Kim Basinger u glavnoj ulozi i zaradom od 10,6 miliona.

Kim Basinger glumi kidnapiranu kućanicu čija je jedina veza s vanjskim svetom potpuni stranac, s kojim kontaktira preko mobilnog telefona.

Film ''Without a Paddle", koji je na američkim kinoblagajnama proteklog vikenda zaradio 4,5 miliona dolara, nalazi se na trećem mjestu, dok je na četvrtom kineska saga "Hero" sa zaradom od 4,4 miliona dolara.

Na petom mjestu se nalazi film "Princess Diaries 2: Royal Engagement" sa zarađenih 2,93 miliona dolara. Na šestom je "Anacondas: The Hunt for the Blood Orćid" sa zaradom od 2,9 miliona dolara, na sedmom "Vanity Fair" sa 2,75 miliona dolara, a na osmom "Collateral" sa zarađenih 2,7 miliona dolara.

Film "Napoleon Dynamite" je na devetom mjestu liste najgledanijih filmova s ostvarenom zaradom od 2,65 miliona dolara i na desetom je film "Paparazzi" sa 2,6 miliona dolara, javila je agencija DPA.