Legendarni detektiv
48

Horatio iz serije "CSI: Miami" nakon dugo vremena viđen u javnosti, glumca je nemoguće prepoznati

D. J.
Kriminalistička serija "CSI: Miami" prikazivala se 10 godina, od 2002. do 2012., a najprepoznatljiviji lik iz serije bio je Horatio Caine kojeg je utjelovio David Caruso.

Ulogu Horatia obilježio je vječni "poker face" i sunčane naočale, a ovaj lik bio je inspiracija i za brojne memove.

David Caruso utjelovio je uloge raznih detektiva tokom svoje karijere, ali nijedna nije imala toliki odjek kao ona Horatija Cainea.

Nakon dugo vremena David je nedavno snimljen u javnosti. Potpuno neprepoznatljiv, s dugom prosijedom kosom i nekoliko kilograma viška, viđen je dok je ulazio u svoj automobil.

Posljednjih se godina ne zna ništa o njegovu životu i ljubavnom statusu, iako je svojom burnim vezama prije punio medijske stupce.

Iza njega su tri propala braka. Prvi put je stao pred oltar 1979. godine kada se oženio s Cheri Maugans, a s njom je u braku bio do 1983. godine.

Brzo nakon razvoda vjenčao se s Rachel Ticotin, s kojom je nakon godinu dana braka dobio kćer Gretu, a razveli su se 1987. godine.

Treći brak Caruso je sklopio 1996. godine sa stjuardesom Margaret Buckley, koja nije imala veze sa svijetom showbusinessa i nekoliko je puta naglasio kako mu je drago zbog toga. Međutim, ni taj brak nije dugo potrajao jer su se razveli nakon tri godine zbog afere koju je on imao s instruktoricom joge.

Na snimanju serije "CSI Miami" upoznao se s Lisom Marquez, s kojom je započeo vezu i s vremenom dobio dvoje djece. Na kraju je završio s njom na sudu jer ga je tužila za nanošenje duševne boli i zbog prevare. Tvrdila je da ju je psihički zlostavljao, kontrolirao, bio posesivan i ljubomoran. On je nju optužio da ga je varala s osobnim asistentom, kao i s najboljim prijateljem.

Priča je završila tako da je David morao Lisi platiti milionski iznos, ali to se navodno nikada nije dogodilo.

Inače, osim u seriji koja ga je proslavila, David je glumio u "Njujorškim plavcima", "Rambu", "Oficiru i džentlmenu", "Poljupcu smrti" i drugim televizijskim i filmskim ostvarenjima.