Pred dodjelu Oscara
0

Hollywood se užurbano sprema za filmske nagrade

Sarajevo-x.com
Pred nedjeljnu dodjelu Oscara koktel zabave su na svakom kutku Hollywooda i brojni su ručkovi i večere u čast nominiranih. Zapravo, sve u Hollywoodu je podređeno nedjeljnoj velikoj utakmici – za Oscara. U međuvremenu, probe se odvijaju u Kodak Teatru.

Umjesto da se vrate na svoja mjesta nakon što prime Oscara, zvijezde će se ove godine moći opustiti u zelenoj sobi u backstageu Kodak Teatra, gdje mogu popiti piće, gledati show na velikim ekranima kao i svoj odraz u brojnim ogledalima, prenosi AP.

Dizajner interijera Roger Thomas je rekao da je zelena soba inspirirana holivudskim zlatnim dobom. Crni lakirani namještaj obrubljen je nijansama krem i bijele boje, dok su na stolovima orhideje i veliki kristali. Otvoreni vrtni prostor povezan sa zelenom sobom je tu za celebrityje pušače. A, posvuda su ogledala.

Osim što stvaraju svjetlo i odraz unutar sobe, ona će omogućiti zvijezdama da vide pozornicu iz svakog ugla.

"Vi se najbolje osjećate kad je vaš izgled najbolji", kaže Thomas.

Zato je tu i sto sa šminkom, koji je izvan zelene sobe. Izvan Kodak Theatra, divovski zlatni Oscar stoji zamotan u plastiku i čeka svoj veliki dan.

Kostimi iz filmova nominiranih za Oscara filmovi izloženi su unutar historijske Max Factor zgrade. Tu se našla vojna uniforma iz "Hurt Lockera", haljina Sandre Bullock iz "Blind Side", a na displeju je prikazan i kostim Meryl Streep iz "Julie & Julia".

Nekoliko blokova najpoznatije ulice, Hollywood Boulevarda, zatvori se svake godine zbog postavljanja crvenog tepiha te scene izvan Kodak Theatra. Hollywood Boulevard je zatvorena između Highland Avenue i Orange Drive sve do 9. marta.