Dolazi u Sarajevo
116

Holivudski glumac Tim Roth u fokusu petog dana 25. SFF-a

E. Lj.
Tim Roth (Foto: EPA-EFE)
Tim Roth (Foto: EPA-EFE)
U fokusu petog dana 25. Sarajevo Film Festivala je holivudski glumac Tim Roth koji danas stiže u glavni grad BiH.

Rothu će na svečanoj ceremoniji koja će biti održana u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Prije toga će zvijezda Tarantinovih filmova održati Masterclass u kinu Meeting Point i prošetati crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala.

Peti dan 25. Sarajevo Film Festivala donosi i sjajna filmska ostvarenja. U Narodnom pozorištu Sarajevo u sklopu Takmičarskog programa - igrani film možete pogledati film "Heidi" rumunske rediteljice Catalin Mitulescu, koji je na repertoaru u 9 i 19:40 sati, kao i film "Mo" rumunskom reditelja Radu Dragomira koji je na repertoaru u 11:30 i 22 sata. U sklopu programa U fokusu će u 16 sati biti upriličena projekcija filma "Zviždači".

U Ljetnom kinu Raiffeisen u sklopu Open Air programa možete pogledati film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, nagrađivani film o novorođenim bebama nestalim iz bolnica u Srbiji.

"Satantango", remek-djelo mađarskog reditelja Béle Tarra, će 25 godina nakon premijere biti prikazano u svojoj digitalnoj restauriranoj verziji (4K), u kinu Meeting Point.

Svakako ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u Meeting Pointu, Art kinu Kriterion, Summer Screenu, Pozorištu mladih, kinu Novi Grad, Ljetnom kinu Centar Safet Zajko i MMC - Kinu Ilidža.