Film/TV
8

Holivudske zvijezde koje su počele karijeru snimajući reklame

Klix.ba
Prije nego što su postale ikone Hollywooda, mnoge svjetske zvijezde su radile razne poslove kako bi zaradile. Tada su uglavnom snimali reklame za različite proizvode, od žvakaćih guma, alkohola, grickalica...

Prije nego što je postao jedan od najtraženijih glumaca u Hollywoodu, Brad Pitt je snimio nekoliko interesantnih reklama. U konkretnom slučaju, ovog zavodnika možemo vidjeti u reklami za "Pringles" čips kako sa grupom momaka traga za novom porcijom ovih grickalica.

Tada je Pitt imao svega 25 godina i proći će još tri godine do njegove prve zapaženije uloge u filmu "Telma i Luiz".

Gotovo da je nemoguće zamisliti glumca Leonarda DiCaprija u nečemu što nije holivudski blockbuster, ali rani radovi mladog DiCaprija prikazuju ga u malo drugačijem svjetlu.

Tako je sa 14 godina glumac snimio reklamu za žvakaću gumu.

Australijska glumica Naomi Watts snimila je reklamu za tampone kada je imala svega 16 godina.

Gotovo neprepoznatljiva, glumica je u reklami vjerno dočarala tinejdžerku koja nema nikakav problem sa "onim danima u mjesecu".

Krajem 80-ih, glumica Demi Moore pojavila se u reklami za Coca-Colu. Tada je Demi imala 26 godina, a u interesantnoj reklami obična konzerva ovog napitka mogla je da je košta života, ali umjesto toga dovela ju je do zgodnog muškarca.