Film/TV
0

Holivudske zvijezde DiCaprio i Farrell u filmu "Famine"

Anadolija
Turski producenti filma "Famine", koji govori o pomoći Osmanskog carstva Irskoj u 19. stoljeću, ponudili su uloge poznatim holivudskim glumcima Leonardu DiCapriu i Colinu Farrellu, saznaje agencija Anadolija.

U toku su pregovori da poznati irski režiser Mark Mahon stane iza kamere, a već je izvjesno da će se film snimati u Turskoj i lučkom gradiću Irske Droghedi.

U središtu radnje filma je ljubavna priča između pomorca Fatiha i Irkinje Mary.

Najveća želja Mary je da pronađe pravu ljubav, ali upozna Jamesa, koji samo misli na sebe. Mary ne vidi izlaz iz ove situacije, ali kada u Irskoj nastupi razdoblje nestašice, sve se odjednom promijeni. Osmanski sultan Albulmedžid čuje za situaciju u Irskoj i tamo pošalje delegaciju u kojoj se nalazi i Fatih koji se ludo zaljubi u Mary. Fatih potajno sanja da se vratiti u svoju zemlju s njom, ali prepreka u ostvarenju te želje je James, odlučan u razdvajanju dvoje ljubavnika.

Scenarist i direktor projekta Omer Sarikaya je rekao kako je uzbuđen zbog zainteresovanosti irskog režisera Marka Mahona za film.

"Mahon je rekao da mu je ova priča zanimljivija od Titanica", objasnio je Sarikaya.

Iako je film historijskog tipa, ljubav, prevara, ljubomora, ubistva i slične teme nisu izostavljene. Sarikaya je kazao da su holivuski glumci kojima su ponuđene uloge zainteresovani za film, ali da još nije potpisan ugovor.

"Za ulogu Fatiha želimo Leonarda DiCapria, a za ulogu Patricka bismo voljeli Colina Farrella, koji je irskog porijekla" rekao je Sarikaya.

Naglasivši da će ovaj film biti zajednički projekat Turske i Irske, Sarikaya je dodao da će polovinu glumačke ekipe će činiti Turci, dok će drugu polovinu činiti strani glumci.

"Želimo da Kenan Imirzalioglu glumi sultana Abdulmedžida, dok će veliku Fatihovu ljubav glumiti irska glumica Saoirse Ronan", kazao je Sarikaya.