Dodjela Oscara se bliži
55

Hoće li Lady Gaga ponoviti historiju i doživjeti svoj glumački "Cher momenat"?

I. Bobeta
Instagram/ Lady Gaga
Instagram/ Lady Gaga
Nema mnogo toga što zvijezdi poput Lady Gage ne polazi od ruke, pa je tako već pokazala i da je odlična glumica. Mnogi joj prognoziraju slavu i na tom polju.

Njen početak odjeknuo je poput bombe, a pored nezaboravnih hitova, dozu osvježenja na sceni svakodnevno unosi i svojim modnim odabirima.

Pored spomenutog, ova dobitnica 12 Grammyja oduševljava i svojim glumačkim sposobnostima koje su do izražaja posebno došle u filmu "A Star is Born".

Pjevačica je tada osvojila Oscara za najbolju izvornu pjesmu "Shallow", a nominirana je i u kategoriji za najbolju glumicu.

I dok cijeli svijet čeka na njenu ulogu Patrizije Reggiani u filmu "House of Gucci", čini se da ovoj svestranoj zvijezdi naslućuju vrhunske prognoze.

U utrci za titulu najbolje glumice konkurencija je dosta velika, a samo neka od imena kojima se predviđa ova prestižna nagrada su Penelope Cruz, Nicole Kidman, Frances McDormand, Kristen Stewart, Jennifer Hudson, kao i novopečenim zvijezdama poput Emilie Jones i Rachel Zegler.

Gaga još uvijek strpljivo čeka da se gledateljima predstavi kao Talijanka optužena za naručivanje ubistva svoga supruga, famoznog Maurizija Guccija, kojeg utjelovljuje Adam Driver.

Mnoge pjevačke zvijezde poput Barbare Streisand, Jennifer Hudson, a kasnije i Arethe Franklin, okušavši se u svijetu glume nagrađene su Oscarom, ali u svojim, muzičkim kategorijama.

Ipak, niti jedna osim Cher nije uspjela proći putem kojim Lady Gaga sada hrabro kroči.

Da podsjetimo, svjetska zvijezda Cher je nakon osvajanja Grammyja 1966. proglašena najboljim novim izvođačem. Taj uspjeh popratio je TV show "The Sonny & Cher Comedy Hour" koji je čak četiri puta nominovan za Emmyja. Cher je tada napravila tranziciju, i u filmu "Silkwood" iz 1983. zaigrala lik Dolly Pelliker. Iznenađujuće pohvale, ali i njene glumačke sposobnosti dovele su je do nominacija za najbolju sporednu glumicu, koju joj je za dlaku otela Linda Hunt.

Četiri godine kasnije, Cher se vratila po Oscara pokorivši tada besprijekorne Meryl Streep i Glenn Close.

U romantičnoj komediji" Moonstruck" iz 1987. utjelovila je simpatičnu Lorettu Castorini koja je odmah osvojila gledatelje ali i stručne filmske kritičare.

Na kraju cijele priče, nameće se pitanje: Ako je "A Star is Born" Gagin "Silkwood", hoće li "House of Gucci" biti njen "Moonstruck"?

Ostaje nam još malo da saznamo.