Film/TV
7

"Hobit: Neočekivano putovanje" i "Pijev život" u Cinema Cityju

Klix.ba
Protekli vikend posjetitelji Cinema Cityja uživali su u neodoljivoj komediji "Savršen plan" (Fly Me To The Moon), autora filmskih hitova "Intouchables" i "Heartbreaker". Ljubitelji akcionih trilera imali su priliku pogledati film "Ubij ih nježno" (Killing Them Softly), u kojem je galvna uloga pripala Bradu Pittu.

Cinema city u novoj filmskoj sedmici (13.-19. decembra 2012.) predstavlja svjetsku premijeru dugoočekivane trilogije "Hobit: Neočekivano putovanje" (The Hobbit An Unexpected Journey). Mladi Bilbo Baggins uz pomoć dobrog starog Gandalfa Sivog i čak trinaesterice patuljaka mora pronaći izgubljeno kraljevstvo Erebor, nad čijim zidinama bdije zastrašujući zmaj Smaug.

Na svom putu susrest će se sa goblinima, trolovima i vilenjacima, a Bilbo Baggins će upoznati stvorenje koje će mu zauvijek promijeniti život – Golluma. Navedeni film će naši posjetitelji imati priliku pogledati u 2D-u ili 3D-u, a pretprodaja ulaznica za film "Hobit: Neočekivano putovanje" je počela 03. decembra na blagajnama Cinema Cityja.

Već od 20. decembra na repertoar Cinema Cityja dolazi nova avanturistička drama, "Pijev život" u 3D-u (Life od Pi 3D). Oscarom nagrađeni reditelj Ang Lee donosi veličanstvenu filmsku priču snimljenu prema bestseleru Yanna Martela. Film donosi priču Pija Patela, sina čuvara zoološkog vrta.

Samo za najmlađe posjetitelje, Cinema City od 20. decembra počinje pretpremijernu sedmicu animirane avanture "Zambezija" u 3D tehnologiji (Zambezia 3D). Frustriran svojim odgojem i izoliranošću, mladi Falcon odluči otputovati u grad ptica Zambeziju, ostavljajući za sobom svoj dom i oca, kako bi pronašao život za sebe. Ne propustite ovu toplu i zabavnu priču i uživajte sa mališanima u ovoj interesantnoj avanturi.

U susret Djedu Mrazu Cinema City je ove godine pripremio Novogodišnju filmsku priču uz dodjelu paketića te obogatio svoju ponudu kako bi najmlađi posjetitelji mogli uistinu uživati u novogodišnjoj atmosferi. Više informacija o dodjeli i sadržaju paketića, kao i planiranim terminima, možete dobiti svaki radni dan u periodu od 10:00 do 14:00 na brojeve telefona 033/567-279 ili 033/567-288.

Za sve upite vezane za prikazivanje filma ili neku od usluga iz ponude Cinema Cityja možete poslati e-mail na [email protected] ili pozvati broj telefona 033/567-288.