Film/TV
11

"Hobit: Bitka pet vojski 3D", "Vincent" i "Francuskinje" u Cinema Cityju

Od 11. do 17. decembra na repertoar Cinema Cityja stižu tri nova filmska ostvarenja "Hobit: Bitka pet vojski 3D", "Vincent" i "Francuskinje".
"Hobit: Bitka pet vojski 3D" (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) je avantura, fantazija reditelja Petera Jacksona, gdje glavne uloge tumače Martin Freeman, Luke Evans, Cate Blanchett.

Odlučujuća bitka u Međuzemlju vodi se krajem 2941. godine i trećeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Smauga kojeg je poznata družina u prijašnjem nastavku protjerala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada ova neman bit će stalna prijetnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Thorin biti opsjednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

"Vincent" (St. Vincent) je komedija reditelja Theodorea Melfia, a u glavnim ulogama su Bill Murray, Melissa McCarthy i Naomi Watts.

Nakon što mu se razvedu roditelji, dječak Olivier (Jaeden Lieberher) sprijatelji se s neobičnim susjedom (Bill Murray). On je bivši ratni veteran, hedonist i totalni čudak. Uprkos protivljenju dječakove majke Maggie (Melissa McCarthy), ovaj će dvojac postati nerazdvojan.

"Francuskinje" (Sous les jupes des filles) je romantična drama, komedija redateljice Audrey Danae, a u glavnim ulogama su Laetitia Casta, Isabelle Adjani i Vanessa Paradis.

Jedanaest žena iz 21. vijeka u Parizu, u proljeće, po nestabilnom vremenu, kakve su i naše junakinje u toku ovih 28 dana. Raskidi, nove ljubavi, bolesti, veze, seksualnost, vesele bure života koje neće ni njih poštedjeti, a samo humorom će prevazići teške trenutke.

One nemaju nikakve veze jedna s drugom, ali onda, pojavit će se zajedno u jednoj lažiranoj sceni koja prikazuje njihovu slobodu i humor koji se suočavaju sa njihovim personifikacijama: ekspresnim i uznemirujućim promjenama kod žena danas.