Paklene ulice
42

Hobbs & Shaw se udružuju da spase svijet, akcioni film od 1. augusta u bh. kinima

Klix.ba
Nakon osam filmova koji su zaradili skoro pet milijardi dolara širom svijeta, franšiza Paklene ulice sada predstavlja potpuno novi projekat u kojem Dwayne Johnson i Jason Statham repriziraju svoje uloge Lukea Hobbsa i Deckarda Shawa u filmu "Hobbs i Shaw".

Sve otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobbs (Dwayne Johnson), odani agent tajne američke diplomatske službe i odmetnik koji ima probleme sa zakonom Shaw (Jason Statham), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, prvi put upoznali u filmu Paklene ulice 7, 2015. godine, njih dvojica ne prestaju da razmjenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da savladaju jedan drugoga.

Ali u trenutku kada se unaprijeđeni, cyber-genetski anarhista Brikston (Idris Elba), dokopa tajne biološke prijetnje koja može da zbriše čovječanstvo zauvijek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog MI6 agenta (Vanessa Kirby), koja je zapravo sestra Dekarda Shawa, dva zakleta neprijatelja Hobbs i Shaw morat će da se udruže kako bi savladali jedinog čovjeka koji je možda opasniji od njih dvojice.

Film u BiH kina stiže 01. augusta 2019 godine.