Film/TV
0

Hloverka Novak-Srzić nova glavna urednica informativnog programa HTV-a

FENA
Hloverka Novak Srzić nova je glavna urednica informativnog programa Hrvatske televizije (HTV,) Božidar Domagoj Burić direktor programa HTV-a, Duško Radić direktor programa Hrvatskog radija (HR), a Vladimir Kumbrija glavni urednik informativnog programa HR-a, odlučilo je danas Programsko vijeće HRT-a.

Za Hloverku Novak-Srzić glasovalo je šest vijećnika, dok su četiri bila protiv.

Prije samog glasovanja Vijeće je o predloženim kandidatima od strane ravnatelja HTV-a Roberta Šveba i ravnatelja HR-a Davora Mezulića raspravljalo na zatvorenom dijelu sjednice, a dio rasprave nastavljen je kasnije i pred novinarima.

Najviše je prijepora izazvao prijedlog imenovanja Hloverke Novak-Srzić jer je u jučerašnjem izjašnjavanju novinara HTV-a nju poduprlo 48 posto, dok ih je 52 posto bilo protiv.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić ocijenio je interesantnim da je jedino Hloverka Novak-Srzić bila predmet diskusije proteklih dana. On smatra da izjašnjavanje novinara odražava stanje u kojem se HRT nalazi i obvezao se da će razgovarati po svim redakcijama na HRT-u kako bi se "stvari razjasnile".

"Svi mi koji ovdje radimo znamo dobro što se ovih dana u ovoj kući događalo i koje su se igre igrale", rekao je Sutlić i dodao kako "dalje ne bi išao".

Ocijenio je da je zakonsko rješenje o imenovanjima nedorečeno jer se događa da on kao ravnatelj koji je dobio mandat ne može izabrati tim s kojim će raditi već se, kako kaže, održava "izbor ministara putem natječaja".