Film/TV
8

Hit horor triler "Pročišćenje" u bh. kinima od 13. juna

Una film, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, nastavlja nikad bolju ljetnu sezonu najvećih filmskih hitova na repertoaru domaćih kinodvorana od 13. juna sa otvaranjem horor trilera "Pročišćenje" (The Purge).

U pitanju je novi projekt jednog od revolucionara modernog Hollywooda i vlasnika multimedijske producentske kuće Blumhouse productions Jasona Bluma, kreatora klasik horora "Paranormalna aktivnost", koji i dalje nosi epitet najprofitabilnijeg filma američke filmske industrije svih vremena.

Film kojeg je napisao i režirao poznati scenarista James DeMonaco sa skromnim budžetom od tri miliona dolara i relativno prosječnom glumačkom ekipom koju predvode Ethan Hawke, junak hit horora "Daybreakers" te prelijepa zvijezda planetarno popularne TV serije "Igra priijestolja" Lena Headey proteklog je vikenda otvoren na prvom mjestu top liste najgledanijih filmova na američkim kino blagajnama sa zaradom od fantastičnih 34 miliona dolara.

Kad bi jedne noći u godini mogli počiniti bilo koji zločin bez posljedica, šta biste vi uradili? U filmu "Pročišćenje", spekulativnom trileru, četiri člana porodice će biti testirani kako bismo vidjeli koliko daleko su spremni otići da bi sačuvali sebe, kad opasni svijet upadne u njihov dom. U Americi 2022. godine, preplavljenoj kriminalom i prenatrpanim zatvorima, vlada je uvela 12-sati godišnji period u kome sve kriminalne radnje postaju legalne. Kad nepoznati čovjek upadne u zaštićeni dom Jamesa Sandina, on će započeti seriju događaja koji prijete da razdore njegovu porodicu. Sad je sve u rukama Jamesa, njegove žene Mary i njihove djece. Morat će nekako preživjeti ovu noć, a da se ne pretvore u monstrume od kojih bježe.

U distribuciji Una film film "Pročišćenje" kreće sa projekcijama u multipleksima Cinema City u Sarajevu, Palas Banja Luka, Cinestar Mostar te FC Ekran Zenica od 13. juna. Una film već za narednu sedmicu najavljuje novu svjetsku premijeru na repertoaru bh. kinodvorana i to dugo očekivanog akcionog horor spektakla "Svjetski rat Z" u kome se u naslovnoj ulozi pojavljuje veliki Brad Pitt.