Film/TV
263

"Hiljadarka" doživjela ovacije u regionu

Klix.ba
Nakon Banovića, Sarajeva, Zagreba i Tuzle film o kome bruji cijeli region doživio je ovacije publike na premijerama u Beogradu i Novom Sadu te u prvih 10 dana prikazivanja postigao sjajne rezultate na bh kino blagajnama.

Svečanim premijerama u beogradskom kinu Cineplexx Ušće i novosadskom multiplexu Arena službeno je započela i regionalna kino distribucija komedije "Hiljadarka", novog filma Nenada Đurića koji je okupio najimpresivniju glumačku postavu u regiji.

Bile su to četvrta i peta premijera organizovane u periodu od sedam dana u tri različite države odnosno pet različitih gradova čime je vjerojatno oboren svojevrsni rekord kada je organizacija svečanih premijera u pitanju. Pune dvorane u Beogradu i Novom Sadu i sjajne reakcije publike dovoljno govore o tome da "Hiljadarka" ide prema sjajnom rezultatu na regionalnim kino blagajnama.

U filmu "Hiljadarka" glavne su uloge ostvarili Branislav Trifunović, Aida Bukva, Milutin Mima Karadžić, Moarem Kasumović, Vanesa Glođo, Edhem Husić, Slaven Knezović, Željko Pervan, Armin Omerović i Nikola Kojo koji u filmu tumači ulogu Josipa Broza Tita. Po imenima svakako impresivan, film "Hiljadarka" ove je godine pozornost na sebe skrenuo pretpremijernom projekcijom na filmskom festivalu u Sarajevu gdje je veliki broj ljudi na kraju ostao bez karata, jer Narodno pozorište nije bilo dovoljno veliko da primi sve one koji su među prvima željeli pogledati ovu komediju o kojoj sada priča cijela regija.

Film je sa službenom kino distribucijom u Bosni i Hercegovini krenuo 10. septembra i zabilježio fantastičan rezultat od 12.000 gledatelja u prvih 10 dana prikazivanja Od 17. septembra prikazuje se sa velikim uspjehom u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a od 1. oktobra imat će ga priliku vidjeti i gledatelji u Sloveniji.

U saradnji sa kompanijom Asbis d.o.o. HEFT production Agencija Sarajevo obezbjedila je i malo iznenađenje za sve gledatelje filma "Hiljadarka" u BiH. Naime, 15.000 gledatelj filma će na poklon dobiti najnoviji tablet Lenovo A7-10 Adam te će svaki naredni hiljaditi gledatelj do brojke od 20.000 gledatelja imati priliku na poklon dobiti ovaj vrhunski uređaj. Pokloni će se dijeliti u kinima širom BiH prema rezultatima gledanosti. Sve informacije oko ovog sjajnog poklona svi zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj web stranici kompanije Asbis d.o.o. www.asbis.ba a slike dobitnika biće objavljene i na zvaničnoj Facebook stranici filma "Hiljadarka" www.facebook.com/Hiljadarkafilm na kojoj se možete dodatno informisati oko distribucije filma i vidjeti sve promotivne materijale.

Uz sve to poznata pjevačica Ružica Efendić, koja glumi u filmu, u saradnji sa autorom muzike Vladom Podanyjem snimila je i muzički spot za naslovnu pjesmu filma "Hiljadarka" koji će u vikendu pred nama doživjeti svoju premijeru na medijima u BiH i širom regiona.