Biografski film o slavnom reditelju
0

FOTO / Helen Mirren kao supruga Alfreda Hitchcocka

Klix.ba
Helen Mirren samo izgleda na ovoj fotografiji kao da je obukla staračku podžamu i krenula spavati. Međutim, radi se o tome da je glumica zapravo spremna za snimanje jedne od scena u novom filmskom projektu.

Mirren tumači jednu od uloga u filmu o životu slavnog holivudskog reditelja Alfreda Hitchcocka. Snimanje filma je počelo nedavno u Pasadeni, u Kaliforniji. Tačnije ova oskarovka će tumačiti lik Alme Reville, supruge slavnog reditelja i producenta. Jedan od najboljih glumaca ikada Anthony Hopkins će glumiti Hitchcocka, a nedavno je i on fotografisan na setu, gdje se moglo vidjeti koliko su se šminkeri i kostimografi potrudili da glumac izgleda što uvjerljivije u ovoj ulozi.

U ovom filmskom ostvarenju će glumiti i Scarlett Johansson kao Janet Leigh, zvijezda filma “Psycho”. Također, u filmu se pojavljuje i Jessica Biel, James D'Arcy i mnogi drugi glumci.

Iako se za Hitchcocka vežu razne priče, saopćeno je kako je ovo izmeđuostalog biografski film koji će govoriti i o ljubavi između slavnog reditelja i njegove supruge Alme.