{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Heath Ledger je trebao glumiti Batmana

30.11.2012. u 17:06
1
12
Heath Ledger je trebao glumiti Batmana
1
Heath Ledger je trebao glumiti Batmana
Heath Ledger
Režiser Christopher Nolan je prvobitno tražio od Heatha Ledgera da glumi Brucea Waynea u serijalu "Batman".
Ledger, koji je postuhmo nagrađen Oscarom za ulogu negativca Jokera u filmu "The Dark Knight", je prvobitno rekao Nolanu da nije zainteresovan za bilo kakvu ulogu u nekom blockbusteru baziranom na stripu. Uloga je na kraju otišla Christianu Baleu.

"Bio je odlučan u vezi s tim. Rekao mi je da nikada neće glumiti u nekom filmu o superherojima. Objasnio sam mu šta želim uraditi sa filmom 'Batman Begins' i mislim da je on shvatio da sam uspio u svojoj namjeri", kazao je Nolan za Playlist.

Nolan je dodao i da je pomogao Ledgeru da se pripremi za ulogu anarhiste Jokera tako što mu je slao literaturu koju je pisao Francis Bacon i roman "A Clockwork Orange" Anthonyja Burgessa.

"On se mjesecima pripremao za tu ulogu. Ulogu je dobio čak i prije nego je napisan scenarij. Imao je dosta vremena da se uživi u taj lik", rekao je Nolan.

Nolan je govorio i o Ledgerovoj nepredvidljivosti te o tome kako je glumac razvio jedinstven govor i glas prije početka snimanja filma.

"Glas mu je zastrašujući. Nikad ne znate koji dio riječi i rečenice će naglasiti. Ton je bio iznenađujući. Nekada je zvučao tako prijeteće, a nekada kao da pjeva. Također nikada niste znali kakvu će gestu napraviti. Ruke su mu se uvijek micale", dodao je Nolan.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: