Heath Ledger je trebao glumiti Batmana

Klix.ba
30.11.2012. u 17:06
1
12
Heath Ledger je trebao glumiti Batmana
1
Heath Ledger je trebao glumiti Batmana Heath Ledger
Režiser Christopher Nolan je prvobitno tražio od Heatha Ledgera da glumi Brucea Waynea u serijalu "Batman".
Ledger, koji je postuhmo nagrađen Oscarom za ulogu negativca Jokera u filmu "The Dark Knight", je prvobitno rekao Nolanu da nije zainteresovan za bilo kakvu ulogu u nekom blockbusteru baziranom na stripu. Uloga je na kraju otišla Christianu Baleu.

"Bio je odlučan u vezi s tim. Rekao mi je da nikada neće glumiti u nekom filmu o superherojima. Objasnio sam mu šta želim uraditi sa filmom 'Batman Begins' i mislim da je on shvatio da sam uspio u svojoj namjeri", kazao je Nolan za Playlist.

Nolan je dodao i da je pomogao Ledgeru da se pripremi za ulogu anarhiste Jokera tako što mu je slao literaturu koju je pisao Francis Bacon i roman "A Clockwork Orange" Anthonyja Burgessa.

"On se mjesecima pripremao za tu ulogu. Ulogu je dobio čak i prije nego je napisan scenarij. Imao je dosta vremena da se uživi u taj lik", rekao je Nolan.

Nolan je govorio i o Ledgerovoj nepredvidljivosti te o tome kako je glumac razvio jedinstven govor i glas prije početka snimanja filma.

"Glas mu je zastrašujući. Nikad ne znate koji dio riječi i rečenice će naglasiti. Ton je bio iznenađujući. Nekada je zvučao tako prijeteće, a nekada kao da pjeva. Također nikada niste znali kakvu će gestu napraviti. Ruke su mu se uvijek micale", dodao je Nolan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: