Film/TV
27

Hayek: Muž mi je rekao da se vratim na posao nakon porođaja

Klix.ba
Hayek s mužem i kćerkom (Foto: EPA)
Hayek s mužem i kćerkom (Foto: EPA)
Salma Hayek je skoro sedam godina u braku sa milijarderom Francois-Henrijem Pinaultom. Ljubav između Hayek i Pinaulta ne jenjava ni sedam godina poslije, a što nije karakteristično za slavne hollywoodske parove.

"Voljela bih da sam znala kada sam bila mlađa da ću se zaljubiti u savršenog čovjeka", kazala je nedavno Hayek za časopis Allure.

Hayek je dodala kako je kao mlada izlazila s pogrešnim momcima zbog čega je bila očajna.

"Voljela bih da sam tada mogla reći sebi da ohladim i da ću jednog dana imati muža koji će me obožavati. Izbjegla bih mnoge drame", požalila se Hayek.

Hayek i Pinaulta danas su ponosni roditelji osmogodišnje kćeri, a Hayek ne krije da je nakon dobijanja djeteta promijenila profesionalne ambcije.

"Rekla sam da ne želim raditi više", kazala je slavna glumica koja je kćerku rodila u 41 godini.

"Na to mi je Francois rekao: O ne, ne, ti se vraćaš na posao. Odgovorila sam mu da ne želim, na što mi je on rekao da ja nisam lijena žena koja sjedi u kući i da to nije žena koju je on oženio", rekla je Hayek.

Hayek je kazala kako joj je tada muž rekao i nešto što je posebno utjecalo na nju.

"Rekao mi je da ne želi biti lišen mog rada i da ga želi gledati. Kazao je da svijet još uvijek nije vidio najbolje od mene. I bio je upravu", kazala je Hayek.

Ona je istakla kako se nikada nije odvojila više od dvije sedmice od svoje kćerke uprkos tome što aktivno radi i mnogo putuje.